+380995519666 assistant@alexpharm.ua

Коли шкіра стає дуже сухою, вона може тріснути. Тріщини на шкірі особливо часто зустрічаються на руках і ногах, особливо на пальцях, великих пальцях, суглобах і п’ятках.

Що викликає тріщини на шкірі рук, пальців і стоп?

Найчастіше причиною тріщин  на шкірі є сильна сухість. Існує багато різних факторів, які можуть викликати висихання нашої шкіри, серед яких:

  • Генетика: деякі з нас більш схильні до сухості шкіри, ніж інші.
  • Погода: суха шкіра – поширена скарга на холодну погоду. Зниження вологості на вулиці, збільшення центрального опалення в приміщенні та той факт, що ми постійно рухаємо ними, викликає висихання шкіри.
  • Те, як ми ставимося до своєї шкіри: певні роботи (які вимагають ручної праці та/або частого миття, наприклад, механіки, медичні працівники та перукарі) чинять тиск на шкіру більше, ніж інші, а також можуть викликати її висихання.
  • Ліки: деякі ліки викликають сухість шкіри як побічний ефект.

Руки (особливо кісточки пальців та кутикула) та ступні (особливо п’яти) особливо схильні до надзвичайно сухої та потрісканої шкіри.

Потріскана шкіра на руках і пальцях

Структура шкіри на наших руках робить їх менш здатними зв’язуватися і утримувати вологу і більш схильними до надзвичайної сухості, ніж інші частини нашого тіла.

Наші руки майже постійно піддаються впливу навколишнього середовища та перепадів температури. Вони часто контактують з водою та миючими засобами. Щоденне миття посуду без рукавичок висушує шкіру на наших руках, тоді як деякі професії передбачають тертя та/або регулярний контакт з агресивними хімічними речовинами, які ще більше погіршують стан шкіри.

Коли шкіра висихає, їй ще важче утримувати необхідну вологу. Це призводить до подальшого висихання та тріщин. Симптоми варіюються за ступенем тяжкості від невеликих тріщин навколо нашої кутикули до більших тріщин на пальцях, великих і великих пальцях. Шкіра потребує SOS -догляду.

Постійно суха, червона, свербляча та дратівлива шкіра на руках може бути симптомом екземи рук або контактного дерматиту.

Потріскана шкіра на ногах

Наші ноги знаходяться під постійним тиском. Незалежно від того, ходимо ми, бігаємо чи просто довго стоїмо на місці, вони несуть нашу вагу. Епідерміс (зовнішній шар шкіри) на підошвах наших ніг став природно товстішим і твердішим. Шкіра на наших ногах також не має сальних залоз, тому вона особливо чутлива до сухості.

Ноги часто піддаються тиску і тертю, які виникають від твердих поверхонь або невідповідного взуття. Ці навантаження можуть викликати подальше висихання наших стоп, особливо п’яткових подушечок. Шкіра потовщується і розширюється, і з часом розвиваються тріщини. Тріщини на п’ятах – це звичайна скарга, яка, крім основного стану шкіри, може бути як непривабливою, так і незручною.

Як доглядати за шкірою рук, пальців та ніг?

Регулярний догляд за шкірою рук, пальців та ніг допоможе запобігти висиханню та розтріскуванню шкіри. Ось кілька порад щодо догляду за шкірою в цих поширених проблемних зонах:

  • Якщо ви працюєте з хімікатами, надягайте на руки захисні рукавички
  • Мийте руки в теплій воді (занадто гаряча або холодна вода може погіршити стан шкіри)
  • Уникайте різких засобів для очищення (замість цього використовуйте засоби, які мають щадне для шкіри значення pH, наприклад, масло Eucerin pH5 для миття рук)
  • Регулярно зволожуйте: використовуйте доглядаючий засіб
  • Регулярно пом’якшуйте кутикулу зволожуючим кремом (щоб уникнути їх пошкодження), а потім обережно відсуньте її назад.
  • Переконайтеся, що ви носите взуття, яка добре сидить
  • Намагайтеся обмежити час, який ви проводите у взутті, яке створює додатковий тиск на ваші ноги, наприклад, в сандалях на тонкій підошві та на високих підборах.
  • Стрижіть нігті на ногах, щоб вони не пошкодили вашу шкіру
  • Акуратно видаліть тверду шкіру, використовуючи пемзу або еквівалент, коли ваша шкіра пом’якшиться після купання
  • Регулярно зволожуйте: легко забути зволожити ноги в зимові місяці

***Щоб назавжди позбутися та надалі запобігти утворенню тріщин та сухості шкіри, використовуйте також сучасний медичний препарат КОЛЛОМАК. Його щадна дія не тільки виліковує бородавки та мозолі, а також допомагає зволожити шкіру ступнів та рук, задля збереження їх у красивому та бережливому стані!